Hoe we het doen

Het implementeren van een ERP-systeem is complex en vereist voor ieder bedrijf een aanpak op maat. Gelukkig hebben we dit al velen malen eerder gedaan en kennen we het speelveld. Afhankelijk van uw wensen, en het type project, werken we Agile – dus in flexibele sprints – of maken we een vastere planning. Uiteindelijk zorgen we er samen voor dat het proces soepel verloopt en houden we u continu op de hoogte tijdens het implementeren.

Dit is hoe we het aanpakken.

Analyse van uw bedrijf

 

De neiging is om direct in het systeem te duiken, maar voor de best mogelijke resultaten is het belangrijk dat we uw bedrijf eerst goed leren kennen. Daarom beginnen we met een doortastende analyse van uw bedrijf.

Dit doen we door middel van een vooraf bepaald framework. Omdat we ons uitsluitend op een specifiek soort bedrijf richten, hebben we al een idee van de bedrijfsprocessen. Maar ieder bedrijf is anders. We beginnen met ontdekken wat uw bedrijf uniek maakt en hoe we NetSuite optimaal voor u kunnen laten werken.

Ontwikkeling van uw oplossing

 

Op dit moment nemen we het potlood ter hand en gaan we aan het werk. We tekenen het meesterwerk uit dat uw nieuwe ERP-systeem gaat zijn. Indien nodig ontwerpen we maatwerk oplossingen en maken we mock-ups van bepaalde elementen.

Zijn er integraties nodig of gewenst? Dan nemen we in deze fase ook de koppeling tussen uw ERP-systeem en andere systemen onder de loep.

Configuratie van uw systeem

 

Wanneer we het eens zijn over hoe en wat we gaan implementeren, gaan we echt van start. We configureren het systeem naar het plan dat we samen hebben opgesteld en uitgedacht. Voor de zekerheid kloppen we tussentijds nog met een vraagje bij u aan. Zo weten we zeker dat alles optimaal werkt.

Controle en testen van uw systeem

 

Nadat NetSuite volledig is geïmplementeerd, nemen we u aan de hand mee door dit wonder van een systeem. Indien er ergens aanpassingen vereist zijn, is dit de fase waarin we dat oppakken. Aan het einde van deze fase doen we een volledige test van de set-up en werken we toe naar oplevering.

Overstap en live-gang

 

Wanneer alles getest is en iedereen tevreden is met het resultaat, bereiden we het systeem voor op live-gang. Hierbij nemen we de nodige data over vanuit uw oudere systemen. Wanneer alles geïmporteerd is, bent u klaar voor de overstap en gaan we live!

Uiteraard staan we achteraf voor u klaar met support.

Wat is mijn rol in dit proces?

Het leeuwendeel van het werk voor implementatie van NetSuite ligt natuurlijk bij ons. Maar het gaat om uw bedrijf! Uw rol is daarom cruciaal voor een optimaal resultaat.

Denkt u erover om een ERP-systeem te implementeren? Denk dan vast aan enkele van de vragen hiernaast.

  • Kijk kritisch naar uw eigen proces, hoe het werkt en waarom. Documenteer dit.
  • Wat zou een goed moment voor u zijn om het systeem te implementeren?
  • Doe enig marktonderzoek. Bekijk verschillende systemen en bepaal wat voor u het beste past.
  • Wees realistisch, probeer niet in één keer uw bedrijf om te gooien of een tiental nieuwe systemen tegelijk te implementeren.
  • Begin met uw kernprocessen te optimaliseren en werk vanaf daar met toevoegingen en verbeteringen.

Bent u enthousiast over de mogelijkheden van NetSuite voor uw bedrijf?

Dan staan we voor u klaar met implementatie op maat. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.