ERP functionaliteiten NetSuite

NetSuite staat bekend als een business management systeem. Het doel van een business management systeem is om vrijwel alle processen te kunnen ondersteunen in een enkel systeem. Dit heeft als voordeel dat alle belangrijk bedrijfsinformatie centraal en eenvoudig beschikbaar is. Toch wordt NetSuite vaak gepresenteerd als ERP systeem. Niet onterecht, omdat de ERP functionaliteiten in NetSuite ijzersterk zijn en het daarom goed kan concurreren met pakketten die zich enkel op ERP richten.

NetSuite ERP

Er zijn verschillende meningen over wat nu precies een ERP functionaliteit is. ERP vindt zijn oorsprong in bedrijven die vooral industrieel actief zijn, en over het algemeen worden verwante functionaliteiten gezien als ERP processen. Wij hebben hier dan over de volgende functie groepen:

  • Boekhouding
  • Order processen en voorraadbeheer
  • Productie
  • Project management

NetSuite Financials

Uw gehele boekhouding kunt u in NetSuite voeren. De administratieve module in NetSuite biedt een zeer volledige en globale ondersteuning. Zo kunt u uw boekhouding voeren in meerdere talen, met meerdere valuta en voor al deze landen direct uit het systeem de juiste belastingrapportage halen.

NetSuite ondersteund alle administratieve processen, inclusief:

  • Activa administratie
  • Transitorische posten
  • Budgeten
  • Administratieve rapportages
  • Real time KPIs

Met NetSuite financials heeft u overal en altijd toegang tot een actueel overzicht van uw bedrijfsvoering. Het hebben van de juiste informatie op het moment dat u het nodig heeft, stelt u in staat de juist beslissingen te nemen en is dan ook van grote waarde voor uw onderneming.

Order processen en voorraadbeheer

De hedendaagse consument is top service gewend. Snelle levering, zonder fouten, het liefst nog met grote flexibiliteit. NetSuite is ontworpen om uw bedrijf bij deze uitdaging te helpen. Het orderproces wordt gestroomlijnd door slimme logica en fantastische work-flow functionaliteit waardoor u uw processen kunt automatiseren. De voorraad management functionaliteit in NetSuite heeft al vele industrie onderscheidingen gewonnen en zorgt ervoor dat uw altijd een duidelijk overzicht heeft van uw voorraad. Daardoor kunt u optimaal plannen en hoeft u uw klant nooit teleur te stellen. NetSuite ondersteunt voorraadbeheer op meerdere locaties, demand planning (waarbij het systeem de inkoop kan sturen op basis van historische of verwachte verkopen), en is door de open structuur makkelijk te koppelen aan bijvoorbeeld een bar code scanning systeem of aan het systeem van uw logistieke dienstverlener.

Productie

Veel distributiebedrijven hebben ook te maken met productie. Producten die in elkaar gezeten worden op locatie, spuitbussen waar een label op moet komen, of eindproducten waar nog een naam op gegraveerd moet worden. Met de productie module NetSuite plant u de productie, maakt u werkorders voor het personeel en zorgt u ervoor dat het productie proces zo doelmatig als mogelijk verloopt. Omdat het een Cloud systeem is, kunt u makkelijker dan ooit samen werken met uw volledige supply chain. U kunt ze inzicht geven in voor hun relevante informatie of ze zelfs toegang geven tot hun systeem om ook hun processen zichtbaar te maken in uw omgeving.

Project management

NetSuite zorgt ervoor dat uw project op tijd en binnen het budget kan worden afgerond. Plan de taken voor het project en boek de relevante kosten en opbrengsten om zicht te houden op de winstgevendheid van uw project. Uw medewerkers kunnen direct hun uren en onkosten registreren in het systeem en voor uw klanten zorgt het systeem ervoor dat ze de juiste facturatie ontvangen, volgens de gemaakt afspraken. NetSuite ondersteund uw project van A tot Z en zorgt ervoor de dat alle betrokken partijen het overzicht houden.

Meer dan ERP alleen

Naast deze ERP processen biedt NetSuite nog veel meer. Over CRM is een discussie of dit nu wel of niet een ERP onderdeel is. Binnen NetSuite is het antwoord duidelijk,  het is essentieel binnen het systeem en verweven met alle andere bedrijfsonderdelen. De Netsuite CRM is de meest complete CRM op de markt, omdat het informatie bevat van alle bedrijfsonderdelen. Als een customer service team met NetSuite werkt hebben ze tijdens hun gesprek alle informatie met betrekking tot de klant direct beschikbaar in 1 systeem. Men kan zien waarom de productie van hun bestelling vertraging heeft, of er een al een creditfactuur is aangemaakt voor de vorige bestellingen en alle andere relevante informatie. Tevens kan al het contact met de klant makkelijk worden vastgelegd en is er een volledige support-case module aanwezig in het systeem.

De ERP van de toekomst kan niet zonder e-commerce. Een webwinkel hebben is niet alleen meer nodig voor de grote bedrijven, of bedrijven die zich volledig op e-commerce richten. Van praktisch alle bedrijven wordt tegenwoordig een goede web omgeving verwacht en eigenlijk is elk bedrijf dat producten produceert verplicht om een goede portal aan te bieden, of dit nou gericht is op B2B of B2C. NetSuite maakt dit makkelijk, door de zogenaamde back office direct te koppelen aan NetSuite Suitecommerce. Hierdoor is het voor distributie en productiebedrijven erg gemakkelijk om aan hun bestaande backoffice ook een webwinkel te koppelen.

Hoe kan E-Litt helpen?

Bij het kiezen van een nieuwe systeem gaat erom hoe u bedrijf werkt en welk systeem hier het beste op aansluit. Het is een mythe dat er bij ERP veel kosten gemaakt moeten worden om specifieke processen ook onder te kunnen brengen. Het is van belang om een systeem te kiezen dat kwa standaard functionaliteit goed past, maar binnen Cloud systemen zoals NetSuite is het zeer eenvoudig om maatwerk toe te voegen voor processen die specifiek zijn voor uw bedrijf. De enige manier om te beoordelen of een systeem echt geschikt is voor uw onderneming is om samen te kijken naar uw bedrijfsprocessen en te bespreken hoe NetSuite deze zou ondersteunen. Geen verkoop praatje, maar een open, vrijblijvend gesprek waarin we samen beoordelen in hoeverre NetSuite voor uw bedrijf de juist oplossing zou zijn. Hier maken wij graag de tijd voor. U ook? Neem dan contact met ons op 020-8950189 of via het contact formulier op onze website.

Heeft u verdere vragen?
Bel ons op +31 20-8950189 of gebruik het
contactformulier:

Contact Us